lorawan
lora-satru

Fokus dina LoRaWAN IoT Widang

MOKOLORA museurkeun kana pamekaran lapangan LoRaWAN IoT. Jenis produk kaasup terminal, gateways sarta modul. Dugi ka ayeuna, langkung ti 20 aplikasi LoRaWAN dewasa geus hasil dimekarkeun, ngawengku loba pasar global, kayaning Amérika Kalér, Éropa, Rusia, India jeung saterusna.

Ahli Desain Produk LoRaWAN

Kami ahli kana produk Lorawan. Aya hiji tim lengkep tanaga pengembangan produk LORAWAN anu propésional,kaasup ahli riset pasar, manajer produk, insinyur hardware, insinyur software, Insinyur pamekaran APP, insinyur tés produk, insinyur uji réliabilitas, jsb.


Kami gaduh pangalaman éksténsif dina produksi produk batch Lorawan. Pabrik urang nyalira dilengkepan ku alat-alat manufaktur profesional, produksi insinyur sareng tés insinyur, pikeun mastikeun stabilitas kualitas produk

1000+

Kasus desain sirkuit hardware Lorawan

200+

Skéma desain hardware produk dewasa

200+

Batch products'Pangalaman Manufaktur

2000+

suppliers lokal dewasa bahan

100+

parabot nguji profésional

10+

Insinyur Parangkat Lunak profésional pinter dina tumpukan protokol Lorawan

Ihtisar pabrik

10000m2

Ruang Gedong Pabrik

70 Insinyur

Tim R&D profésional

5

Jalur SMT

3

Jalur DIP

7

Jalur Majelis Produksi

14+ taun

Pangalaman EMS

Jaminan Kualitas Rigorous

MOKO ngembangkeun Program Kualitas anu mastikeun perbaikan terus-terusan dina sagala aspek operasi. Kami ngalatih anggota tim kami pikeun ngaidentipikasi masalah sareng nganggo alat kualitas sabab kami yakin faktor konci manajemén kualitas nyaéta latihan, gawé babarengan, komunikasi, jeung fokus customer. Tim kami milarian masalah, ngaidentipikasi perbaikan, jeung evaluate efektivitas…

Aplikasi

Blog&Warta

ANYAR | 09-11-2020

Latar Akting tanggung jawab sosial dina ékonomi globalized geus jadi…

ANYAR | 09-11-2020

LoRa Alliance® kabuka, asosiasi nirlaba anu geus tumuwuh…

ANYAR | 09-11-2020

Konperénsi hal, anu mangrupikeun acara LoRaWAN pangageungna di dunya…

TAROS KAMI

Naha LoRaWAN IoT Ngamajukeun LPWAN anu sanés

Téknologi

LPWAN mangrupikeun Konsep Dasar LoraWAN IoT

LPWANs ngadominasi dina industri IoT. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, LPWAN mangrupikeun sakumpulan standar nirkabel anu ditujukeun pikeun ngaoptimalkeun dua métrik pikeun Internet of Things:

  • Konsumsi kakuatan low – sénsor sareng alat IoT kedah teras-terasan ngirimkeun data, tapi aksés ka aranjeunna sering sesah. Janten penting pisan pikeun umur batre salami mungkin;
  • Daérah jangkauan ageung – pikeun alat IoT janten manpaat, aranjeunna kedah tiasa komunikasi ti mana waé, dimana wae aranjeunna diperyogikeun, kalebet fasilitas industri sareng pertanian, anu sering jauh ti tempat ngolah data.

Standar LPWAN béda jeung jaringan aréa pribadi nirkabel (PAN) téknologi sapertos Zigbee, Bluetooth, jeung sajabana. Sanajan dimungkinkeun bisa dipaké pikeun Internet of Things, rentang sarta wengkuan aplikasi maranéhanana diwatesan. Téknologi LPWAN anu paling maju nyaéta LoRaWAN IoT.

Segmentasi pasar pikeun IoT

Dumasar sarat rubakpita, IoT dibagi kana tilu bagéan pasar:

  1. Rubakpita luhur: Pikeun aplikasi anu peryogi aman, transmisi data bulk-bandwidth tinggi atawa real-time audio jeung video streaming, sélular (LTE, GSM) mangrupakeun pilihan jaringan umum. Sistem panyalindungan sareng ngawaskeun mangrupikeun conto kasus pamakean. Kusabab umur batre pondok, jaringan ieu ngagunakeun rubakpita dilisensikeun pikeun layanan kakuatan luhur, leuwih mahal pikeun ngajalankeun, sarta biasana merlukeun sumber kakuatan lokal pikeun alat tungtung.
  2. Bandwidth sedeng: Zigbee sareng WiFi cocog pikeun rupa-rupa aplikasi bumi pinter, bari skala varian LTE (Cat-M1 jeung NB-IoT) langkung cocog pikeun aplikasi anu lega.
  3. Low-bandwidth: Struktur béaya rendah téknologi LPWAN(LoRaWAN IoT) ngamungkinkeun eta nalukkeun verticals nu ngalibetkeun rentang panjang, data kawates, sareng umur batre anu panjang. Kontrol sénsor, pangukuran jarak jauh, Utiliti pinter, irigasi, tracking asset, sareng ngawaskeun lingkungan mangrupikeun conto aplikasi ieu

LoRa (Jarak Jauh)

Alat LoRaWAN sareng protokol LoRaWAN anu tiasa diaksés ngamungkinkeun operasi pinter aplikasi IoT anu ngarengsekeun sababaraha masalah anu paling mendesak di dunya., kaasup neundeun énergi, konservasi sumberdaya alam, panyalindungan polusi, reliabiliti infrastruktur, kasiapan bencana, sareng seueur deui. Sistem LoRa Semtech sareng protokol LoRaWAN gaduh daptar panjang aplikasi dina pangukuran pinter, imah pinter, ranté suplai pinter sareng logistik, kota pinter, tatanén pinter, jeung wewengkon séjén.

Klarifikasi Terminologi

Penting pikeun dicatet yén LoRa sanés palaksanaan LPWAN nyalira. Chip anu ngamungkinkeun modulasi katelah LoRa. Dina sagala setelan jaringan, lapisan MAC diperlukeun pikeun nyetél jaringan. LoRa Alliance ngajaga lapisan LoRaWAN MAC anu sinonim sareng chip LoRa. Sedengkeun istilah LoRa mindeng dipaké pikeun dilarapkeun ka sakabéh protokol, dokumen ieu bakal ngagunakeun pedaran ketat ngeunaan LoRa pikeun ngabedakeun Tumbu Labs’ Patalina Symphony, nu ngagunakeun lapisan MAC proprietary dina luhureun chip LoRa.

LoRaWAN

Spésifikasi LoRaWAN IoT mangrupikeun jinis Téknologi LoRa anu ngagunakeun jaringan daérah lega kakuatan rendah (LPWAN) protokol. Protokol LoRaWAN nganggo spéktrum radio dina Médis (ISM) Industri, sareng band Ilmiah pikeun ngaitkeun barang anu dioperasikeun batré sacara nirkabel ka Internét dina kaayaan, nasional, atawa jaringan global. Protokol LoRaWAN sareng parameter lapisan fisik LoRa alat-ka-infrastruktur dieusian dina spésifikasi ieu., nu ngamungkinkeun pikeun interoperability lemes antara alat.

Infrastruktur Jaringan LoRaWAN

Dina arsitektur jaringan LoRaWAN IoT, nu dilaksanakeun dina topologi béntang-béntang, gateways ngirimkeun pesen antara alat tungtung na processor jaringan sentral. Lapisan fisik LoRa ngagunakeun nirkabel pikeun ngamangpaatkeun Jarak Jauh, ngamungkinkeun komunikasi titik tunggal antara hiji alat tungtung jeung hiji atawa leuwih gateways. Konektipitas dua arah nyaéta dimungkinkeun dina duanana jenis, jeung grup multicast dirojong pikeun pamakéan spéktrum éféktif salila tugas kawas firmware Over The Air (FOTO) apdet atawa pesen pangiriman massal lianna.

Alat tungtung

Pikeun ngawangun alat tungtung anu bakal ngabeungkeut jaringan LoRaWAN IoT, pabrik komputer bakal gumantung kana standar LoRa Alliance jeung program kualifikasi. Éta ogé tiasa ngahontal waktos anu langkung gancang ka pasar ku ngagunakeun tawaran Desain Rujukan anu parantos ditawarkeun ku padagang anu tangtu, dumasar kana pangalaman maranéhanana di LoRa dina jaringan IoT, pikeun éféktif ngasupkeun jaringan LoRaWAN dina desain maranéhanana, ogé ménta prakték pangalusna pikeun komunikasi komputer jeung bursa data dina jaringan.

Jaringan Radio

LoRaWAN IoT Gateways, nu bisa nampung loba sensor sarta ngidinan deployments jaringan swasta jeung umum, bisa dipaké di mana waé. Gerbang ngamungkinkeun komunikasi dua arah sareng tiasa ngolah pesen tina sajumlah ageung alat-alat sénsor dumasar LoRa dina waktos anu sami. Kusabab gerbang LoRa langkung murah tibatan stasiun pangkalan sélular, ngalegaan rubakpita jaringan saderhana sapertos masang langkung seueur gateway. Gateways bisa nampa nanaon ti 8 ka 64 saluran, ngamungkinkeun jaringan pikeun nanganan jutaan pesen unggal dinten. Éféktivitas jaringan radio (sinyalna, kateguhan, kinerja, uptime, jeung reliabilitas) nyaeta langsung sabanding jeung gateways’ kualitas.

Jaringan Tengah

Server Jaringan LoRaWAN IoT (LNS) tiasa dipasang di tempat atanapi di-host dina platform awan. Éta ngarahkeun pakét anu dicandak tina sababaraha gateway ka server aplikasi saatos ngolahna. Pikeun nyebarkeun sareng ngoperasikeun jaringan LoRaWAN IoT berprestasi tinggi, anjeun peryogi sumber daya anu kuat pikeun ngalacak, ngaropéa, kadali, jeung troubleshoot gateway, kitu ogé pangajén QoS jaringan nu dipikahoyong. Sababaraha panyadia nyayogikeun sajumlah komprehensif alat manajemén, disebut Sistem Rojongan Operasi (URANG), dumasar kana kaahlian jaringan sélulér, pikeun sacara efektif ngatur sakumna jaringan sacara real-time sareng ngajamin kasadiaan anu sampurna pikeun ngolah data anu penting pisan.

Server Aplikasi

API tiasa dianggo pikeun ngahijikeun fitur Jaringan Akses Radio langsung kana gudang aplikasi sareng dasbor, Ngagampangkeun pikeun nyetél sareng ngatur jaringan LoRa sareng IoT. Pamilik usaha kedah ngalegaan kamampuan pangladén aplikasi kalayan jasa nilai tambah sapertos aksés alat tungtung atanapi geolokasi, ogé nyiptakeun jasa inovatif anu ngahasilkeun sumber pendapatan tambahan, pikeun ngadamel anu pangsaéna tina radio sareng téknologi jaringan inti.

Kelas Alat

LoRaWAN IoT ngagunakeun tilu kelas alat dina komunikasi jarak jauh.

Kelas A (wajib pikeun sakabéh).
Alat Kelas A muka dua waktos nampi waktos pondok saatos unggal pangiriman (ditunjuk salaku RX1 jeung RX2).

Interval ti tungtung transmisi nepi ka muka jandela kahiji jeung kadua kalina bisa ngonpigurasi, tapi kedah sami pikeun sadaya alat dina jaringan anu dipasihkeun (RECEIVE_DELAY1, RECEIVE_DELAY2). Saluran frékuénsi anu dianggo sareng tingkat pangiriman pikeun slot RX1 sareng RX2 tiasa bénten. Nilai anu disarankeun dipasihkeun dina dokumén anu misah – "Parameter Daerah LoRaWAN" sayogi dina situs wéb LoRa Alliance.

Alat Kelas A mangrupikeun konsumsi kakuatan panghandapna, tapi pikeun mindahkeun pesen ti server ka alat tungtung, Anjeun kedah ngantosan pesen kaluar salajengna ti alat ieu.

Kelas B (Lantera)

Salian nampa windows didefinisikeun pikeun alat Kelas A, Alat Kelas B muka tambahan nampi windows dina jadwal. Pikeun nyingkronkeun waktu muka tambahan, nampi jandéla, gateways emit beacons. Sadaya gateway anu bagian tina jaringan anu sami kedah ngaluarkeun beacon dina waktos anu sami. Lantera ngandung identifier jaringan sareng cap waktos (UTC).
Pamakéan kelas B mastikeun yén nalika polling titiktungtung, reureuh réspon moal ngaleuwihan jumlah anu ditangtoskeun ku periode beacon.

Kelas C (Terus-terusan)

Alat Kelas C dina modeu nampi ampir sepanjang waktos, iwal interval nalika aranjeunna ngirimkeun pesen. Iwal jandela RX1 waktos, terminal ngagunakeun parameter nampi RX2.
Kelas C tiasa dianggo dimana henteu perlu pikeun ngahémat énergi kalayan sakuat kakuatan (méter listrik) atanapi dimana perlu pikeun polling alat terminal dina waktos sawenang-wenang.

Cakupan Daérah

Rentang Frékuénsi, MHzNagara
433, 863-870Nagara-nagara Uni Éropa
902-928AS
470-510, 779-787Cina
915-928Australia
865-867India
920-923Koréa Kidul

Tingkat data

Ku milih tingkat data, anjeun bakal nyiptakeun komérsial antara rentang kontak sareng durasi pesen. Saterasna, téhnologi spéktrum sumebar ensures konektipitas kalawan sababaraha DRs teu konflik kalawan hiji sarua séjén, hasilna runtuyan interaktif “kodeu” saluran nu naekeun throughput gateway urang. Pangladén jaringan LoRaWAN nganggo Laju Data Adaptif (ADR) skéma pikeun ngawas setelan DR sareng kapasitas kaluaran RF per unggal titik tungtung sacara mandiri pikeun ngaoptimalkeun umur batre titik sareng bandwidth jaringan total.

Kaamanan

Auténtikasi Alat:

Aya dua téknik verifikasi anu dirojong ku LoRa.

  • Aktivasina pribadi ABP - dieu, Alamat DevAddr sareng konci enkripsi ditulis kana gadget dina waktosna (personalization alat))

Jaringan sareng konci sési program, ogé alamat jaringan komputer 32-bit anu tos dialokasikeun, dipaké pikeun ngonpigurasikeun alat, sarupa alokasi alamat IP statik.

  • Aktipkeun Over-the-Air (OTAA) (merlukeun prosedur gabungan, nalika alamat DevAddr sareng konci énkripsi sési didamel).

OTAA ngamungkinkeun alat pikeun ngirimkeun pamundut komunikasi ka server jaringan, anu teras otentikasi komputer sareng masihan alamat ogé token pikeun kéngingkeun konci sési. Jaringan sareng konci sési aplikasi diturunkeun nalika prosedur konéksi tina konci aplikasi umum anu parantos disayogikeun dina alat.

Parameter

Bandwith teu aya hubunganana sareng tingkat kicauan LoRa. Laju kicauan nyaéta, dina bebeneran, sabanding jeung bandwidth. Nunjukkeun yén simbol LoRa diwangun ku kicauan 2SF anu nutupan pita frékuénsi sadayana (SF nandaan faktor sumebarna log2), interaksi antara amplitude chirp sareng bandwidth gaduh seueur implikasi:

Formatna

Pikeun ngalirkeun pigura fisik, LoRa ngagunakeun struktur dasar:

Unggal pesen dimimitian ku bubuka up-chirp anu ngarangkep kecap singkronisasi ku nutupan sakabéh pita frékuénsi. Syaratna “singkronisasi” ngabédakeun jaringan LoRa ti anu ngoperasikeun dina rentang frékuénsi anu sami.

Lulugu opsional nunjukkeun ukuran muatan, laju kode, sareng naha CRC muatan aya atanapi henteu.

Lulugu dituturkeun ku muatan sareng CRC opsional.

LPWAN Téhnologi Pilihan

Ciri-cirinaLoRaWANSigoksGeuwatNB-IoTLTE-MZigBee5GWifi
ModulasiBroadbandLoRaNarrowbandDPSKNarrowbandDSSSQPSKDSSSQPSKBPSK,QPSK
Bandwidth125 kHz *100 Hz100 Hz200 kHz1.4MHz2.4GHz600 ka850 MHz2.4GHZOr5.0 GHz
Pemisahan saluranCDMA, TDMAFDMAFDMA, TDMACDMAGSMATDMAFDMAFDMA, TDMA
Simétri saluranPinuhTerbatasTerbatasPinuhPinuhkawatespinuhpinuh
Tungtung kelas titikA, B, CAAAA, BAAA
Laju mindahkeun data,bit / sTi 300 ka 50,000100100625001,000,000250,000>100m<54m
pajeulitna base stationLow ka sedengLuhurLuhurLow ka SedengLuhurLow toMediumLuhurLow toMedium
KakebalanRata-rataLuhurLuhurrata-rataLuhurRata-rataLuhurmutlak
Gelar proprietaryLemahLuhurmutlakmutlakluhurLemahLemahLuhur
Jaringan Wide Area LPWANLeresLeresLeresLeresenyaLeresenyaLeres
Jaringan wewengkon lokal-lega situsLeresHenteuKalayan laranganenyaHenteuenyahenteuenya

Ngaronjatna pamakéan LoRa pikeun Internet of Things mangaruhan, ngarobah, sareng ngatur dunya urang di sabudeureun urang. Téknologi ieu ngamungkinkeun kamajuan anu signifikan dina bursa gancang data anu tiasa dipercaya, sarta geus ngahasilkeun ngaronjat produktivitas pikeun organisasi mimitian ti usaha leutik nepi ka kota badag. Bagian di handap ngabahas pentingna téknologi LoRa.

Téknologi LoRa Nyetir Pamakéan Global IoT

Saolah-olah téhnologi IoT geus maturing, sareng aya sababaraha alesan kunaon jaringan basis LoRa beuki janten jaringan anu dipikaresep pikeun insinyur desain anu damel dina sababaraha aplikasi IoT anu canggih.. Tangtosna, reliabiliti, kaamanan, sarta scalability penting, tapi kamampuhan téhnologi pikeun beroperasi leuwih jarak nepi ka 20 kilométer bari ngagunakeun fraksi kakuatan diperlukeun ku platform sejen oge pikaresepeun. Karakteristik ieu ngajantenkeun LoRa idéal pikeun pangiriman data dua arah di gedong pinter, kota pinter, komo antara nagara, sareng aranjeunna bakal ngamungkinkeun IoT maénkeun peran anu langkung penting dina kahirupan ampir sadayana.

Kaunggulan tina LoRaWAN

  • rentang luhur sinyal radio – nepi ka 30 km di wewengkon kabuka sarta nepi ka 8 km di kota.
  • Kamampuhan penetrating unik tina sinyal radio – Nyadiakeun komunikasi anu stabil di tempat anu hese dijangkau: sumur, basements, jurang, jsb.
  • Konsumsi listrik anu lemah pisan – ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka 10 ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka:
    200ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka
  • 11 ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka (Rx)
  • 40ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka (Tx) (+ 14dBm)
  • ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka – ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka, ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka, ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka.
  • ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka – ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka.
  • ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka – ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka (ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka), ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka.
  • ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka, ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka, ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka 1 ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka (5000 ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka 1 ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka. ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka)
  • ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka 433 jeung 868 MHz – ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka.

ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka

  • rubakpita rélatif low, variasina gumantung kana téhnologi transmisi data dipaké dina lapisan fisik, mimitian ti sababaraha ratus bit / s nepi ka sababaraha puluhan kbit / s.
  • Tunda dina pangiriman data ti sénsor ka aplikasi ahir, pakait sareng waktos pangiriman sinyal radio, tiasa dugi ti sababaraha detik dugi ka sababaraha puluhan detik.
  • Kurangna standar tunggal anu ngahartikeun lapisan fisik sareng kontrol aksés média pikeun jaringan LPWAN nirkabel.
  • Résiko noise spéktrum dina kisaran frékuénsi anu teu dilisensikeun.
  • Téknologi modulasi LoRa propriétariat, dipaténkeun ku Semetech.
  • Ngawatesan kakuatan sinyal.

Aplikasi LoRaWAN IoT

  1. Cai&Pangukuran gas
  2. Sistem Smart Home
  3. Deteksi bocor
  4. Pangimeutan lingkungan
  5. Mantau angkutan
  6. Énergi pinter
  7. Manajemén runtah
  8. Kaamanan umum
  9. Parkir pinter
  10. Kontrol cahaya
  11. Tambang minyak sareng gas
  12. Locationtracking
  13. Tatanén pinter
  14. Ingon-ingon
  15. Pancegahan bencana

Tantangan 5G

Kusabab kagancangan sareng kakuatan sinyalna anu teu aya tandingan, 5Téknologi G beuki populér. Éta bakal ngaktipkeun alat anu nyambung pikeun ngabagi data dugi ka 50% gancang sareng potongan anu langkung ageung, mapay jalan pikeun révolusi di sadaya industri.

Pikeun nyiptakeun jaringan 5G dina lokasi anu ditangtukeun, jaringan khusus kedah diwangun tina dasarna. Najan kanyataan yén 5G datang sateuacan 4G, éta peryogi router modéren, jaringan lawon, sareng munara pemancar.

Infrastruktur ieu mahal sareng peryogi seueur waktos kanggo dipasang. Numutkeun Komisi Éropa, mawa 5G ka kota jeung kota mana wae di Éropa bakal ngarugikeun € 500 milyar.

Saterasna, Konsumén sareng panyalur parantos lami-lami ngeunaan téknologi 5G dugi ka ayeuna kusabab épékna anu diatur dina kaséhatan manusa..

Naha LoRaWAN IoT tiasa ngagentos jaringan 5G pikeun IoT

LoRa/LoRaWAN bakal ngalakukeun seueur kagiatan anu sami sareng 5G, sanajan dina laju anu langkung laun sareng langkung mirah. Éta diragukeun yén anjeun bakal nganggo LoRa pikeun ngirimkeun pidéo atanapi audio. Laju LoRa antara 0.3 jeung 27 kilobits per detik, anu mastikeun yén ngirimkeun gambar bakal butuh sababaraha jam sareng ngalirkeun pidéo bakal mangtaun-taun.

LoRa, di sisi anu sanésna, ngagaduhan seueur aplikasi anu sanés.

Sistem ieu diciptakeun pikeun sensor IoT industri, sanés pikeun éléktronika konsumén. Éta dipaké pikeun ngirim paket data leutik (sakitar 240 bait) sareng henteu ngagaduhan jaringan IP tumpukan. Salaku hasilna, LoRa bakal ngalirkeun suhu, kalembaban, geter, katerangan, sareng detil anu aya hubunganana.

Kumaha upami NB-IoT

Sempit IoT (NB-IoT) jaringan dipaké ku komputer LoRa-diaktipkeun tangtu. NB-IoT nyaéta jaringan aréa lega-daya low (LPWAN) spésifikasi anu ditetepkeun ku organisasi anu sami anu ngahasilkeun protokol 4G sareng 5G.

Pikeun nempatkeun éta cara séjén, ieu téh téhnologi sélular yén:

  • gawéna di tandem kalawan LoRaWAN
  • dipaké ku smartphone 4G-diaktipkeun
  • Sakali 5G geus gampang diakses, eta bisa terus dipaké pikeun sawatara waktu.
  • ogé gaduh rubakpita anu langkung luhur tibatan LoRa salaku téknologi sélulér.

NB-IoT moal meryogikeun pangwangunan sababaraha infrastruktur khusus; eta ngan merlukeun pamasangan aplikasi. Salaku hasilna, jaringan kawas ieu bakal gancang skala pikeun ngahontal jutaan pamaké. Nanging, dibandingkeun sistem LoRa, jumlah alat sapertos jauh leuwih leutik.

Cacat pangbadagna nyaéta NB-IoT meakeun seueur listrik, nu ngabalukarkeun batré gancang maot.

NB-IoT gumantung kana enkripsi hop-by-hop, nu beuki jadi kolot, sedengkeun LoRaWAN ngagunakeun enkripsi end-to-end, nu mangrupakeun mékanisme protokol kaamanan anyar.

Masa Depan LoRaWAN

AWS LoRaWAN IoT mangrupikeun masa depan LoRaWAN. AWS ngahijikeun LoRa sareng IoT pikeun ngabentuk hiji platform awan anu tiasa diurus. Ngaliwatan gerbang LoRaWAN, Alat LoRaWAN nyambung sareng AWS IoT Core. Aturan AWS IoT bakal ngalebetkeun pesen sistem LoRaWAN ka sumber daya AWS anu sanés sareng ngolahna pikeun pormat hasilna.

Kabijakan jasa sareng sistem anu kedah dikontrol sareng dihubungkeun ku AWS IoT Core sareng gerbang sareng alat LoRaWAN diurus ku LoRaWAN AWS ​​IoT Core.. Tujuan anu netepkeun aturan AWS IoT anu ngirimkeun data sistem ka panyadia sanés ogé diurus ku LoRaWAN IoT Core.

Sejarah Pangwangunan LoraWAN

LoRa mangrupikeun spéktrum panyebaran frékuénsi anu dipaténkeun. Di 2008, Perusahaan Perancis Cycleo dipaténkeun téknologi éta, sareng di 2012 Semtech meuli eta. Ti harita, LoRaWAN angkat. Semtech junun nangkep perhatian IBM jeung Cisco dina téhnologi anyar, anu teras lebet kana Aliansi LoRa.

LoRaWAN (Jaringan jarak jauh jarak jauh) ieu deployed dina spéktrum frékuénsi bébas lisénsi.

Alat-alat dina jaringan LoRaWAN sacara asinkron ngirimkeun data pikeun dikirim ka gateway. Sababaraha gateway anu nampi inpormasi ieu teras ngirim pakét data ka server terpusat dina jaringan, sareng ti dinya ka server aplikasi.

Aliansi LoRa mangrupikeun anu ngatur protokol di sakumna dunya. Aliansi ngahiji 500 hardware jeung software pausahaan jeung operator LoRaWAN.

jasa komunikasi LoRaWAN disadiakeun ku 42 operator di leuwih ti 250 kota di sakuliah dunya.

Kumaha LoRaWAN Gawé

"LoRa IoT" (saluran anu nyambungkeun alat tungtung ka titik aksés operator), diwangun ngagunakeun téhnologi LoRaWAN, bisa dicirikeun ku tilu fitur: “jauh, otonom dina jangka waktu anu panjang, jeung ekonomis”.

  • Jaringan LoRaWAN gaduh kecepatan panyebaran anu luhur (ti dua poé) sarta commissioning basajan. Topologi Star nyiptakeun radius sinyalna ageung pikeun unggal base station sareng ngaleungitkeun alat perantara.
  • Hatur nuhun kana ADR (Laju Data Otomatis-Ngepaskeun) modeu, alat tungtung ngan aktip salila mindahkeun data. Ieu, gandeng ku kakuatan low tina pamancar sorangan, ngamungkinkeun alat pikeun fungsi otonom nepi ka 10 ngamungkinkeun alat pikeun tetep online nepi ka, ogé ningkatkeun jumlah alat anu komunikasi sareng hiji base station sareng skala jaringan.
  • Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka 10 Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka / Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka.
  • Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka, Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka. Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka, Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka.

Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka, Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka, Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka. Kukituna, Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka – Biaya rendah base station sareng titik tungtung ngamungkinkeun sababaraha solusi dilaksanakeun dugi ka, alat pangukuran pikeun konsumsi perumahan sareng jasa komunal (listrik, cai, gas, panas), armada kandaraan (kontrol gerak, konsumsi bahan bakar), alat kaamanan (kontrol aksés), jsb. , ogé nyieun solusi fundamentally anyar dina widang jasa komunikasi, ngawaskeun, telematika, telemékanika, ngirimkeun, ASKUE, APCS, imah pinter jeung sistem kota pinter, jsb.

Panyebaran LoRaWAN

LoRaWAN biasana disebarkeun dina spéktrum anu teu dilisensikeun, ngamungkinkeun dulur ngawangun jaringan IoT/LPWAN basis LoRaWAN. Tilu model palaksanaan anu mungkin salaku hasil tina ieu:

Basis operator: Dina model konvensional ieu, operator investasi dina ngawangun jaringan nasional jeung ngan nyadiakeun ladenan konektipitas ka palanggan na.

Perusahaan dumasar: Kusabab LoRaWAN beroperasi dina spéktrum anu teu dilisensikeun sareng gerbang anu kawilang murah sareng gampang dipasang, model ieu ngamungkinkeun konsumén komérsial pikeun nyetél jaringan pribadi sorangan.

Modél hibrid: Alatan desain kabuka na, LoRaWAN ngajantenkeun paradigma hibrida anu paling pikaresepeun, nu teu meujeuhna atawa hésé dina LPWA saingan séjén atawa téknologi IoT sélular (alatan spéktrum dilisensikeun). Di jero 3GPP, aya proyék kawas CBRS, kumaha oge aranjeunna masih dina karya jeung jauh ti keur siap pikeun deployments IoT skala badag. Modél ieu ngamungkinkeun kolaborasi publik-swasta pikeun ngabagi biaya sareng penjualan jaringan bari tetep densifying jaringan dimana aplikasi sareng jasa paling umum.. Kusabab sababaraha gateway bakal nampi pesen LoRaWAN, jeung server jaringan ngaleungitkeun redundancy, model ieu mungkin. Dina kaayaan dimana jaringan dioperasikeun ku sababaraha operator / perusahaan, Alliance LoRa parantos nampi arsitéktur roaming anu ngamungkinkeun operator ngabagi jaringan. Modél ieu ngirangan belanja operator bari tetep nyayogikeun modél bisnis transformatif pikeun nyebarkeun kamampuan IoT dimana anu paling diperyogikeun.. Kami ngagambarkeun kumaha skala poténsi LoRaWAN sacara signifikan sareng dénsitas gateway dina bagian ahir kertas.

Milarian Solusi Akhir-To-Akhir Dina LoRaWAN IoT?